fbpx

MADE IN DENMARK – et kvalitetsstempel
Det har altid været vores vej i livet, og det er uden tvivl den rigtige vej for os, at være bæredygtige. At købe et produkt, der er Made in Denmark, har altid været et kvalitetsstempel ude i verden. Noget vi kan være stolte af.
Det gælder også for vores Greeneries, som er produceret på et dansk snedkeri, der har fokus på kvalitet og æstetik.

HOLDBARHED
Det gælder for alle vores materialer, at de er valgt med henblik på at opnå så lang holdbarhed, som mulig. Det er ikke kun et spørgsmål om at spare vores kunder for de penge, de i fremtiden skulle bruge på at anskaffe sig et nyt drivhus.
Det er bevidst at vi ønsker at drivhuset skal holde i mange år for klimaets skyld.
Produkter der holder i kort tid skal bortskaffes, og selvom bortskaffelse af træ er væsentlig mindre belastende for miljøet end bortskaffelse af aluminium, er det stadig en vigtig faktor i bæredygtighed, at tænke holdbarhed.
Samtidig er vores design klassisk, og kan derfor sagtens nydes i en have om 20 år. Af vores snedkere er vi blevet anbefalet at vælge kernetræ af fyrretræ, som er den del af træet, man i gamle dage brugte til de vinduer vi i dag stadig kan være heldige at have i et smukt gammelt hus. Træet kan holde i mange år, når det vedligeholdes med træbeskyttelse.

BESLUTNINGEN
Da vi startede vores virksomhed for næsten 4 år siden fik vi produceret vores drivhuse i Estland. Estland er kendt for deres dygtige håndværk, de er et træproducerende land, og vi havde en rigtig god oplevelse med vores daværende producent.
Vi ønskede at få produktionen tættere på os, og da det hurtigt viste sig, at vores Greeneries var meget populære, begyndte vi at lede efter en dansk producent.
Da beslutningen var truffet var vi så heldige, at min kusines mand netop havde købt et snedkeri syd for København og vi fik hurtigt enderne til at mødes.
Beslutningen om at flytte produktionen hjem til Danmark er fordyrende. Det skal ikke være nogen hemmelighed.
Men det føles godt i maven at vi har valgt en løsning, der belaster vores klima mindst muligt, således at vi kan se vores børn i øjnene og vide, at vi ikke ødelægger vores allesammens klode, mens vi er her.

PRISEN
Priserne er steget de sidste par år. Dels på grund af det ulige forhold mellem udbud og efterspørgsel på materialer og håndværkere, men også på grund af de øgede udgifter til at holde maskinerne kørende.
Vores snedkeri har samme forhold til klimaet, som vi har, og har indrettet produktionen så energimæssigt forsvarligt, som det er muligt blandt andet med solceller.
Men det ændrer ikke ved at priserne på produktionsplan har taget en himmelflugt. Det betyder, at ikke alle har mulighed for at købe vores drivhuse.
Vi er kede af at vi må skuffe nogle af de mennesker, der drømmer om et uderum i haven med højt til loftet og et flot design.
Det kræver mod at være bæredygtig producent af et populært produkt, og det mod henter vi i vores mavefornemmelse, og vi ved at det, på den lange bane, er et rigtigt valg, for selvfølgelig ville vi sælge mange flere drivhuse, hvis de blev produceret under andre vilkår og i en anden kvalitet.
Men beslutningen gør, at vi sover trygt om natten fordi vi følger vores hjerter.